Fungsi Alat Setter

Métrologi Qidu

Nalika produk machining NC, guna mastikeun katepatan ngolah workpiece jeung produksi, perlu pikeun ngabenerkeun posisi asal alat, nu paling waktos-consuming jeung karya nguji skill.

Pikeun mesin CNC tanpa alat setter, nilai offset unggal alat bisa dipikawanoh ngan sanggeus ngukur, ngitung jeung compensating ukuran workpiece nu (setting alat manual) sanggeus sidang motong workpiece kalawan unggal alat, sarta workpiece bakal scrapped mun anjeun teu ati-ati.Sanggeus ngarobah alat, karya ieu kudu dilaksanakeun deui.Bisa disebutkeun yen setelan pakakas mangrupa salah sahiji eusi karya anu ngeusian waktu bantu pangpanjangna tina alat mesin.

Mesin anu dilengkepan alat setter otomatis tiasa nyetél nilai offset alat ka sistem koordinat workpiece sanggeus setelan alat, ku kituna sistem koordinat workpiece bisa ngadegkeun otomatis.Ku cara kieu, setelan nilai koordinat workpiece bisa gampang direalisasikeun.Bisa disebutkeun yen pamakéan alat setter teu ukur ngaheéat waktos, tapi ogé ngaronjatkeun efisiensi.

Kusabab ieu, sagala jinis mesin ukiran CNC, ukiran sareng mesin panggilingan, mesin ukiran jade, mesin ukiran kapang, mesin motong woodworking sareng model sanésna dilengkepan alat setters pikeun mempermudah wo.

1 2

1. Ukur sareng kompensasi simpangan alat dina lima arah sumbu ± X, ± Y sareng Z
Ngukur sareng ngimbangan panyimpangan alat dina lima arah sacara efektif tiasa ngaleungitkeun kasalahan sareng efisiensi rendah anu disababkeun ku setélan alat manual.Euweuh urusan naon parabot motong dipaké (bunderan luar, beungeut tungtung, thread, alur, liang wok atawa panggilingan sarta pangeboran parabot kakuatan dina puseur péngkolan), nalika ngarobah atawa panggilingan kontur workpiece, sadaya titik ujung alat atawa garis sumbu alat aub dina motong kudu disaluyukeun atawa dikompensasi sangkan aranjeunna akurat lokasina di titik teoritis sarua atawa garis sumbu tina sistem koordinat workpiece.Pikeun alat puteran kakuatan, salian pikeun ngukur sareng ngimbangan nilai offset dina arah panjang alat, ogé kedah ngukur sareng ngimbangan nilai offset dina arah diaméter alat (nilai offset dua radii tina alat. alat dibagi ku sumbu).Upami teu kitu, mesin teu bisa ngolah workpiece kalawan ukuran bener.

4 3

2. ngawaskeun otomatis, alarem jeung santunan maké alat atawa karuksakan salila machining
Hal ieu kacida troublesome pikeun ngalengkepan santunan tina nilai maké dina mesin tanpa alat setter.Perlu ngeureunkeun mesin sababaraha kali pikeun ngukur ukuran workpiece sacara manual, sareng sacara manual ngarobih parameter kompensasi alat tina nilai ngagem anu diala.Saatos masang alat setter, masalah ieu langkung saderhana, khususna saatos masang DTS200 atanapi DMTS-L.Salami mesin dieureunkeun sanggeus sababaraha workpieces rengse nurutkeun hukum maké alat, sarta prosés setting alat bisa dilumangsungkeun deui ku setter alat;Alternatipna, salami jumlah siklus machining diatur dina program jeung setelan alat otomatis dieksekusi sakali, santunan alat bisa réngsé.
Pikeun alat ngarecahna alarem atawa ngagantian sanggeus alat maké ka extent tangtu, nyetel "nilai bangbarung" nurutkeun jumlah maké allowable tina alat.Sakali kasalahan diawaskeun ku detektor alat ngaleuwihan nilai bangbarung, éta dianggap yén alat nu geus ruksak atawa ngaleuwihan nilai maké allowable, alat mesin bakal otomatis alarm tur eureun, lajeng maksakeun ngagantian alat.

5

3. Santunan simpangan alat disababkeun ku deformasi termal alat mesin
Akurasi kerja mesin bakal kapangaruhan ku panas, khususna posisi screw kalungguhan dina prosés kerja mesin.Masalah di luhur tiasa direngsekeun ku masang alat setter dina alat mesin.Parobahan posisi ujung alat disababkeun ku deformasi termal dianggap salaku nilai maké alat, sarta nilai offset alat bisa diukur ku setter alat.


waktos pos: Apr-08-2022